Restauram un scuter CUB Yamaha Town Mate 50

service scutere yamaha bucuresti

Restauram un scuter CUB Yamaha Town Mate 50

Suntem un service de scutere si motociclete si nu restauram motociclete sau scutere pentru clienti. O facem din pasiune pentru vechituri.

Cate ceva despre Yamaha Town Mate 50

„Town Mate” a fost o versiune în 4 timpi a Yamaha „Mate” și a fost introdusă pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale vremurilor. Acesta a prezentat nou YICS (Yamaha Injection Control System), care mărește eficiența de ardere a motorului pentru a crește eficiența combustibilului.

Restauram un scuter CUB Yamaha Town Mate 50

La modelul Custom, adăugarea unui carburator VM cu o pompă de accelerație și a unui sistem electronic de aprindere CDI de tip avans, a dus la un consum redus de combustibil de 160 km/L.

Lungime totală × lățime × înălțime: 1.850 mm × 670 mm × 1.045 mm
Greutate: 76 kg
Tip motor: răcit cu aer, în 4 timpi, SOHC, cu 2 supape, cu un singur cilindru, 49 cm³
Putere maximă de ieșire: 3,7 kW (5,0 CP) / 7.500 r/min
Cuplu maxim: 4,9 N・m (0,5kgf・m) / 6.500r/min

Restaurare Yamaha Townmate

Ce-ar fi fost daca?

Te-ai întrebat vreodată ce s-ar fi întâmplat dacă Yamaha ar fi încercat să facă un Super Cub? Este probabil cel mai îndepărtat lucru posibil de o idee sălbatică și fără temei.

La urma urmei, o mulțime de inovații în industria motocicletelor a fost condusă în trecut de producătorii fiecărei epoci, simțind o nevoie profundă de un nivel superior.

Cei patru mari din Japonia, în special, au scăpat constant de ideile celuilalt, luând orice a venit mai întâi și dând o nouă întorsătură.

Luați, de exemplu, domnia de zeci de ani a Honda ca producător al celei mai populare biciclete din lume. După ce Honda a introdus pentru prima dată Super Cub în 1958, doar câțiva ani mai târziu, Suzuki și apoi Yamaha au urmat calea sub osoasă, a cadrului din oțel presat, către gloria scuteretei.

Suzuki a fost primul, oferind un răspuns Super Cub în doi timpi sub forma M30 Suzy, o bestie de 50 cc în doi timpi care a pătruns pe scena Japoniei în 1963 și mai târziu a vâslit un drum destul de lung până în Marea Britanie în 1966.

Puteți citi mai multe despre M30 Suzy și eventuala sa evoluție prin anii 1970 în seriile F și FR, prin intermediul acestui excelent articol Iceni CAM Mag despre toate imitațiile Cub.

Totuși, despre ce suntem aici să vorbim astăzi, este Yamaha TownMate

TownMate este încarnarea finală a junghiului multigenerațional al lui Yamaha la măreția în stilul Super Cub. La fel ca Super Cub, avea un motor cu un singur cilindru în patru timpi.

De asemenea, a venit în două cilindree diferite: T50, care era o bicicletă de 50cc, și T80, care era o motoreta puțin mai puternică de 79cc.

Spre deosebire de Super Cub sau Suzuki M30 și versiunile ulterioare Suzuki, ambele TownMate mici aveau și o transmisie pe cardan. Renumitul nostru entuziast Yamaha, directorul Jason, l-a numit „cel mai și cel mai puțin surprinzător lucru de la Yamaha pe care l-am văzut vreodată”.

TownMates au fost odată disponibile cu ușurință în Marea Britanie, Japonia, Australia și în alte locuri din afara SUA. În Marea Britanie, au fost vândute ca noi până în 1997, deși s-au schimbat foarte puțin de la momentul în care au fost introduse pentru prima dată în 1983. Rezervorul de combustibil se află perfect. sub șa, ascunsă în cadrul cadrului de oțel.

Cutia de viteze semi-automată cu patru trepte este comutată printr-un control din piciorul stâng și toate au o pornire cu picior. Este un transport simplu și onest prin oraș, atâta timp cât nu trebuie să ajungeți nicăieri prea repede.

Service scutere si motociclete Bucuresti

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*