Montaj Suport Top Case Yamaha FZ8

Montarea Suportului de Top Case pentru o Yamaha FZ8 poate fi o sarcina simpla CATEODATA

Cat de simplu și cât timp necesita montajul unui suport de top case la o motocicleta Yamaha FZ8. Pai cate ore poate dura? Poate o ora, poate doua, sau depinde de experienta celui care și-a luat angajamentul pentru acea operațiune. Nici mai mult nici mai puțin fiecare dintr-o noi, unii mai cu înclinații spre mecanica sau montaj altii mai puțin îndemânatici ale acestei profesii. 

Yamaha FZ8  montaj top case.jpg
Yamaha FZ8 montaj top case

Sa începem cu începutul, și sa ne apucam e treaba. 

Demontam Șaua pilotului și a pasagerului. În continuare avem o imagine de ansamblu de unde trebuie sa continuam. Zic sa aruc o privire mai în ansamblu și încep sa vad ca simplitatea pe care credeam ca-mi va onora acesta lucrare începe sa se complice, nu mult, doar puțin. Fără sa pierd timp ma apuc de treaba și contului sa demobtez carena de codita. Adică sase pufere în partea de jos care îmbină carena cu apărătoarea codite. După ce efectuez acesta operațiune într-un minut constat ca trebuie dezasamblate mânerele de pasager.

Yamaha FZ8  carena codita.jpg
Yamaha FZ8 carena codita

Eee sarcina ușoară, câte doua șuruburi pentru fiecare. Ma agat bine de T-ul de 12 și le scot. Mai arunc o privire amețitoare și-mi vine o idee geniala. Sa consult instrucțiunile cu care vine suportul de Top Case.  Din doua priviri agere și având o minte sclipitoare constat ca ma aflam pe drumul dreptății, dar nu-l terminasem. Trebuie scos și suportul de număr.

Hmm, operațiune simpla, patru șuruburi cu filet 8×1.25 nu-mi stau în cale. Ma agat încă o data e T-ul de 12 cu o cheie combinata care o folosec ca si contra și în doau minute este aproape scos, zic aproape deoarece trebuie demufate mufele de la semnale.

Yamaha FZ8  demontare piese pentru montare top case.jpg
Yamaha FZ8 demontare piese pentru montare top case.jpg

Ehe simplu. Da simplu, numai ca semnalele sunt schimbate cu unele aftermarket led care au câte o rezistenta iar lungime cablurile folosite erau mai mari decât cablul meu de internet. Nu-i bai, tai șoriceii, scot mufe și rezistente și gata, am suportul de număr în mana. Aha…de aici trebuie sa fie simplu.

Iau unul din bratele care trebuiau montate și-l pun asa de forma, doar sa vad cam cum s-ar potrivi. Îmi dădea cu virgula asa ca fug la schiță aia pe care o consultasem cu cateva minute înainte. Acolo era foarte simpla treaba. Aveau doau sabloane care trebuiesc decupate si cu aceste sabloane trebuie decupata carena inferioara.

Suport top case Yamaha FZ8.jpg
Suport top case Yamaha FZ8

Nu mai stai pe ganduri si fac ceea ce-mi dicteza producatorul. Tai sabloanele si decupez codita. Incept sa montez bratele de sustinere ale suportului si de aici nu a mai ramas mult, doar trebuie sa incep montajul in ordine inversa.

Yamaha FZ8  cum se monteaza top case.jpg
Yamaha FZ8 cum se monteaza top case

Ce ziceti? Nu este faina o asemenea operatiune?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*